Sadevesi ja salaojatyöt

Teemme pieniä ja isojen kiinteistöjen remontteja.

  • Kiinteistöjen sadevesi ja salaojatyöt
  • Sokkelin kunnostus
  • Sokkelin eristystyöt
  • Suunnitelmat
  • Pumppaamot
  • Imeytyskentät
  • LVI-Asemakuvat

 

MIKSI VALITA MEIDÄT?

Dokumentoimme jokaisen työvaiheen ja luovutamme dokumentit työn loputtua. Toteutamme työstä myös LVI asemakuvan ja rakennekuvat tietokoneohjelmilla, joten kaikki maanpinnan alle tulevat rakenteet ovat dokumentoitu.

Ota yhteyttä niin katsotaan yhdessä omakotitalonne sadevesi ja salaojat kuntoon.

Tilaa tästä, mikäli epäilet sadevesien ja salaojien ongelmia kiinteistössä. Kartoituskäynnit ovat ilmaisia. Pistä soittaen 0445271086, autan mielelläni.

TOTEUTUS

Remontin jälkeen talo saa ryhtiä, perustus on kunnolla esillä ja sekalaisen kasvuston poistaminen antaa tilavuuden tuntua. Sadevesi ja salaojaremontin jälkeen asia joka on tärkeätä, veden ja kosteuden pääseminen perustukseen estetään ja kuivuminen voi alkaa. Sadevesi ja salaojaremontti on merkittävä parannus joka nostaa talon arvoa.

MITÄ, MIKSI

Mikäli kellarillisen kiinteistön sadevesi ja salaojajärjestelmissä on puutteita, kosteudet on mitattavissa kivirakenteisista seinistä. Remontin tarpeellisuuden kertoo usein myös ”tunkkainen” sisäilma ja jopa sisäilmaongelmat. Käytämme myös asiakkaan halukkuuden mukaan remonteissa ISODRÄN tuotetta. Menetelmä antaa kellarin sokkelille salaojan, kapilaarikatkon ja lisälämmöneristeen.

Tutustu tästä tuotteeseen ISODRÄN.

Kellarittoman talon remontin tarpeellisuuden usein kertoo sokkelin pinnoitteen halkeilu ja irtoaminen. Sadevesi ja salaojaremontin ajatus usein lähtee sadevesien ohjaamisesta. Sadevesiputkistolle kaivetaan lähes koko talon ympärys auki, kannattaa samalla toteuttaa salaojien uusiminen. Salaojat kun uusitaan, asennetaan sokkelia vasten sokkelilevy kosteudeneristeeksi ja myös talon routasuojaus uusitaan aina.

USEIN KYSYTTYJÄ

RAKENNUSLUPA

Yleensä sadevesi ja salaojaremontti ei tarvitse rakennuslupaa. Mikäli kunnalliseen sadevesiviemäriin ei ole liitytty ja siihen remontin yhteydessä liitytään, vesilaitos edellyttää yleensä aina virallisia suunnitelmia projektista. Mikäli remontti ulottuu ulkopuolelle tontista, tarvitaan usein ilmoitus kaupungin rakennusvalvontaan. Mikäli epäilet että pitääkö asiasta ilmoittaa, niin soita kaupunkisi tai kuntasi rakennusvalvontaa ja varmista asia.

REMONTIN KESTO

Yleisin omakotitalon sadevesi ja salaojaremontti kestää noin kolme viikkoa. Kestoon vaikuttaa talon mittojen lisäksi tilat talon ympärillä sekä kaivuusyvyys. Pienehkö yksikerroksinen omakotitalo avoimella tontilla on vikkelämpi toteuttaa kuin kellarillisen talon pienellä tontilla. Talon sijainti vaikuttaa myös aikatauluun. Kartoituskäynnissä annamme aina arvion työn kestosta.

MIKÄ ON SALAOJA?

Salaoja on maan alle kaivettu reikäinen putki, jota käytetään rakennettavien alueiden ja peltojen kuivaamiseen. Vesi valuu ympäröivästä maasta salaojaputkeen sen kuoressa olevien reikien läpi ja virtaa putkea pitkin salaojakaivoon, perusvesikaivoon ja siitä edelleen avo-ojaan tai kunnalliseen verkostoon.

SALAOJAT RAKENTAMISESSA?

Rakentamisessa salaojia käytetään maaperän, perustusten ja maarakenteiden kuivattamiseen. Rakennusten ympäri kulkee anturan alapinnan alapuolella salaoja, joka estää sade- ja muiden vesien tulon kellaritiloihin sekä veden pääsyn anturan alle estäen näin ollen myös roudan aiheuttamia tuhoja. Uudisrakentamisessa putket asennetaan maahan yleensä perustusten rakentamisen yhteydessä.

SALAOJIEN MATERIAALIT JA RAKENNE?

Salaojaputket valmistetaan muovista, useimmiten polypropeenista, PVC-muovista,  tai polyeteenistä. Putket voivat olla kaksi- tai yksikuorisia; kaksikuorisissa sileä sisäputki tehostaa virtausta ja profiloitu ulkoputki antaa rakennelujuutta. Täältä lisätietoja putkista. (Meltex)

Salaojaputki on paineeton ja valuma on varmistettava kaatojen avulla.

SALAOJASORA?

Salaojasoraa käytetään salaojaputken eristämiseksi muista maa-aineksista. Sora myös edistää veden läpäisyä ja kulkeutumista salaojaan. Näin eri maa-ainekset ei pääse sekoittumaan ja siten tukkimaan salaojaa. Salaojasorana käytetään yleensä sepeliä tai singeliä.

SADEVESIVIEMÄRI?

Rakennuksen katolta valuva sadevesi kerätään syöksytorven alle sijoitettujen rännikaivon kautta sadevesiviemäreihin, jotka kuljettavat veden perusvesikaivoon. Järjestelmää ei ole vielä vanhemmissa taloissa.

SOKKELILEVY?

Sokkelilevy suojaavat rakennuksen perustuksia kosteudelta. Asennettuna oikein sokkelilevy estää ulkopuolisen kosteuden pääsyn perusmuuriin ja ohjaa sadevesiä pois seinustalta. Seinään jäävä nappulapinta taas estää kosteuden kondensoitumisen perusmuuriin: kosteus tiivistyy sokkelilevyn pintaan ja pääsee valumaan nappuloiden välistä alas. Rakennusaikana sokkelilevyn ja muurin väliin jäävä ilmatila toimii tuuletuksena.

Sokkelilevy soveltuu asennettavaksi perusmuuriin, harkko- ja betoniperustuksiin sekä maanalaisiin rakennuskohteisiin.

Sokkelilevyä kutsutaan usein myös nimellä perusmuurilevy, patolevy, nappulalevy.