Usein kysyttyjä kysymyksiä

Mikä on perusvesikaivo?

Sadevesikaivoon kerääntyvä vesi viemäröidään suoraan perusvesikaivoon. Salaojan ja sadevesiviemärin johtamat vedet kootaan perusvesikaivoon, josta ne kulkevat edelleen joko kunnalliseen sadevesiviemäriin tai läheiseen avo-ojaan tai imeytetään esimerkiksi kivipesän kautta tontin maaperään.

Nykyään perusvesikaivot on valmistettu muovista. Vanhoissa taloissa kaivot voivat olla betonisia tai metallisia.

Tästä kuvasta löydät kuinka, perusvesikaivo on sijoitettu omakotitalossa. Perusvesikaivo on lyhennetty piirustuksessa nimellä PVK 400 / 315.
Tässä yksi malli perusvesikaivosta

Mikä on patolevy / sokkelilevy?

Sokkelilevy / patolevyt ovat yleisimmin käytettyjä kosteuden eristys materiaali sokkeleissa. Sokkelilevyä voidaan kutsua myös perusmuurilevyksi tai patolevyksi. Sokkelilevyn asentaminen on kohtuullisen nopeaa ja tarjoa hyvän kosteuden eristyksen etenkin helpommissa ympäristöolosuhteissa.

Sokkelilevyn päälle voidaan asentaa niin lämmöneristeitä kuin rakennuslevyjäkin, jotta sokkelista saadaan halutun näköinen ja jotta se täyttää lämmöneristysvaatimukset. Mikäli sokkelin kosteudeneristys halutaan varmistaa niin sokkelilevyn alle voidaan asentaa myös bitumikermieristys, jolloin sokkelilla on kaksinkertainen varmistus vettä vastaan. Tällainen on tavallinen ratkaisu etenkin paikoissa, joissa ympäristöolosuhteet ovat vaativat.

Sokkelilevystä on tarjolla eri korkuisia vaihtoehtoja, joten se soveltuu niin kellarillisiin kuin kellarittomiinkin taloihin vedeneristeeksi ja sokkelien lisäksi sitä voidaan käyttää myös harkko- ja betoniperustuksissa.

Sokkelilevystä on myös tarjolla eri vahvuisia vaihtoehtoja, suosittelemme kuitenkin ostamaan vahvinta materiaalia, mitä markkinoilla on tarjolla.

Esimerkkikuva patolevystä / sokkelilevystä.

Patolevyn / sokkelilevy asennettuna harkko sokkeliin.